Nieuwe Kennemer kust 8

Lengte: 77 km, datum gepubliceerd: 14-07-2010Download deze route
Deze route gaat langs de mooiste duin- en bos fietspaden van Kennemerland.

Het nieuwe fietspad van Santpoort naar IJmuiden is er in opgenomen, evenals de nieuwe watertaxi die sinds 2009 vaart tussen de Kop van de Haven in IJmuiden en de Noordpier in Velsen Noord.

Hierdoor hoeft niet meer langs Corus gefietst te worden. Er is een alternatief opgenomen voor als de watertaxi niet vaart en een verkorte terugweg door de duinen naar Overveen/ Haarlem.

De watertaxi vaart van 12 april t/m 12 oktober.
Vertrektijden 10.15 - 13.15- 15.30 -18.15 vanaf IJmuiden en 20 minuten later vanaf Velsen Noord.
De boot stopt ook nog bij het Forteiland. Je moet een retour kopen van 5 Euro maar over een enkeltje valt ook te praten. De pont is gratis. In de duinen worden momenteel wat wegen omgelegd en verbeterd , er kunnen dus kleine afwijkingen zijn. Ik fiets het zelf met de racefiets. Bij Santpoort zijn enige onverharde stukken, waarvan ik vernomen heb dat ze dit jaar (2010) gestraat worden.

Er kan op verschillende plekken langs de route gestart worden. Favoriete stopplaatsen langs de route: Johanna’s Hoeve in Castricum, Sonnevanck in Wijk aan Zee, het terrras in Duin en Kruidberg bij Santpoort. Ook kan gestopt worden bij diverse strandpaviljoens.

Terug naar overzicht