Droogmakerij & Duin-Strandwalroute

Lengte: 83 km, datum gepubliceerd: 12-09-2004Download deze route
Startplaats is in Ursem, nabij restaurant De Gouden Karper, op de Huigendijk.
Natuurlijk kan men overal de route starten. Als eerste volgt men de Droogmakerij-route tot in Zuid Schermer. Mooie plaatsjes als Schermerhorn, Groot Schermer en Driehuizen worden aangedaan. Als men in Zuid Schermer voor het kanaaltje rechts gaat, vervolgt men de Droogmakerij-route,
maar men kan er ook voor kiezen om de Duin & Strandwal route er aan te plakken. Hiervoor dient men gewoon de track te vervolgen.
De Duin & Strandwal route begint t.h.v. Akersloot, nadat men het Noord Hollands kanaal per veer heeft overgestoken. De Duin & Strandwal route komt door mooie plaatsen zoals Uitgeest, Castricum en Heilo.
De kaasmarkt in Alkmaar Na Castricum komt men door het Noord Hollands Duin, wat een erg mooi duingebied is. Uiteindelijk komt men t.h.v. Akersloot weer bij het veer uit. Hier het Noord Hollands kanaal oversteken, en de track vervolgen richting Zuid Schermer. Hier pakt men de Droogmakerij route weer op. Deze route gaat nog door Alkmaar.
In het centrum van Alkmaar is het (helaas) even spoorzoeken, maar ieder willekeurig straatje dat je neemt is erg mooi. Zorg ervoor dat je of door de Molenbuurt fietst of over de Geestersingel. Vervolgens de Noorderstraat, Huiswaarderplein en de Koedijkerstraat om op de route te blijven. De route vervolgt zich langs de Ringvaart Van Heerhugowaard richting Ursem.

Terug naar overzicht