Totaal aantal GPStroutes
GPStracks Motor- Fiets- Mountainbike- Skeeler- Wandel & Kanoroutes
Totaal aantal GPStroutes
6101 GPS routes
   
Waypoint, Navigatie & Communicatie

rss feed

rss feed

Uitleg over Rss

Add to Google

 

:: Fietsroutenetwerk Utrecht ::

 

Fietsroutenetwerk Utrecht

 

  • Update - 27-07-2011.
  • Update - 12-12-2012. (Update en toevoeging Hoogte informatie.)

 

In de provincie Utrecht is het al voor een groot gedeelte mogelijk om de provincie met de fiets te verkennen met behulp van het fietsknooppuntensysteem.

Het bewegwijzeringsysteem van fietsroutes is zoals bekend nogal gevoelig voor optredende beschadigingen door baldadigheid, zwaar verkeer, hoge bermbegroeiingen,  etc. Ook tijdelijke wegomleggingen kunnen voor ongemak zorgen.
Een goede fietskaart, die bij de plaatselijke VVV’s in deze regio’s beschikbaar is, kan het ongemak nog voor een groot deel opheffen, maar wil je daar niet afhankelijk van zijn, dan is een vooraf op maat gemaakte fietsroute in GPS formaat de oplossing. Deze route is gemakkelijk te volgen en bij tijdelijke wegversperringen kan gemakkelijk op de route worden teruggekeerd. De GPS geeft immers altijd de huidige positie ten opzichte van de route aan.

Om hier een bijdrage aan te leveren, heeft ondergetekende met Garmin’s ontwerpprogramma MapSource en Garmin’s Topo NL als ondergrond alle knooppunten en alle trackdelen tussen die knooppunten van de gehele provincie Utrecht zeer gedetailleerd ingetekend. Ook het nog niet geheel voltooide deel van het Fietsroutenetwerk Utrecht is in dit bestand opgenomen.
De nummering van de GPS knooppunten is gelijk aan de bewegwijzerde versie.

De trackdelen sluiten vlekkeloos op elkaar aan. Voor de juistheid zijn op sommige kruispunten extra knooppunten toegevoegd, zodat het totaal daarvan op 418 stuks komt.
Het GPS-fietsroutenetwerk Utrecht telt in één richting, hoewel in beide richtingen gefietst kan worden, totaal 606 tracks met 19159 trackpunten en ca. 1459 km lengte.

Het GPS Fietsroutenetwerk Utrecht sluit volledig aan op de GPS netwerken van de provincies Noord-Holland (het Gooi gedeelte van die provincie is voor het gemak ook in dit bestand opgenomen), Zuid-Holland en Gelderland.

Voor de werkwijze van samenstellen van een fietsroute in GPS-formaat wordt verwezen naar de handleiding in het downloadpakket.

Download Fietsroutenetwerk Utrecht

 

Alle waypoints en tracks van het Fietsroutenetwerk Utrecht zijn aangemaakt door

Jan Kelder

 

 

  
Over GPStracks | Adverteren | Overeenkomst | Kontakt

 


Bestellen Onroute Fietskaart

Bestellen Onroute Motorkaart

Bestellen Onroute 1001 Routes

Bestellen Onroute Wandelkaart Bekijk uw eigen track op Google-map

 Molentocht
 Beverwijk-Den-Helder-Bev
 Rondje Markelo - Goor
 Herfstwandeling
 De Lutte-Schuttorf-Ochtr
 Aangepaste Molenroute
 Rondrit Neuerburg - Luxe
 Rondje Telstar
 Rondrit Neuerburg - Luxe
 MTB-route Groningen-Pate
 Lahnstein Boppard Lahnst


Overzicht alle GPS routes

Download Google-Earth

www.fietsen.123.nl

www.fietsen.123.nl

fietsroute.org

jooble.co.nl
jooble-be.com