Woerden-Giessenburg-Krimpen-Cabauw-Woerden

Lengte: 150 km, datum gepubliceerd: 02-01-2007Download deze route
Prachtige binnendoorweggetjes, Lekkere dijkjes, Veel water, Lekker om in je eentje sportief te rijden en Michelin een beetje te sponsoren. Maar je kan ook lekker boenderen, samen met je vrouw achterop. Je komt genoeg terrasjes tegen. Je kan bij het startpunt met een volle tank beginnen: twee BP-pompen onder handbereik. En bij de Mac kan je een kop koffie voor weinig kopen.

Je begint en je eindigt bij McDonald's aan de Botnische Golf 1 te Woerden. In Woerden, kort na het vertrek, moet je een stukje van circa 100 meter rijden dat eigenlijk voor bestemmingsverkeer is. Wees ruig en neem de gok. Je rijdt dan daarna gelijk door een prachtig stukje natuur van Linschoten. Op de terugweg, na Oudewater, rijd je weer een stukje 'bestemmingsverkeer'. Er liggen echter twee campings met veel bestemmingsverkeer aan dit weggetje, dus....;-)

De route voert je van Woerden, langs Linschoten en door Montfoort, Oudewater en Vlist. Bij Schoonhoven pak je het pontje. Langs de Giessen door Noordeloos en Giessenburg. Bij Hardinxveld-Giessendam de dijk op naar Sliedrecht, Alblasserdam en Ridderkerk. Je rijdt o.a. langs de (niet meer aanwezige) scheepswerven. Even de Maas oversteken bij Rotterdam (paar honderd meter A16), dan naar Krimpen a/d IJssel en via de dijk naar Bergambacht en vervolgens via Schoonhoven naar Cabauw, Oudewater en weer terug naar Woerden.

De route is 150 km lang. Reken op 4 uur rijplezier. Met een pauze voor een kop koffie en pauze voor een ijsje, ben je dus zo'n 5,5 uur bezig.

Terug naar overzicht