Vaste MTBroute Veendam

Lengte: 23 km, datum gepubliceerd: 14-07-2010Download deze route
Lengte van de route:
De route heeft een lengte van 23 kilometer. De route is in te korten tot een lengte van 14 kilometer.

Markering:
De route is gemarkeerd met houten palen met het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).

Startlocatie:
Borgerswoldhoeve Veendam, Flora 2, 9642LW Veendam.

Vanaf de richting Assen (N33) neemt u het best de afslag Wildervank/ Veendam Zuid. U rijdt de snelweg af en rijdt rechtdoor Wildervank in, u rijdt op de eerste kruising wederom rechtdoor en u ziet vanzelf de borden Borgerswold.

Vanaf Hoogezand/ Groningen kunt u de afslag Veendam nemen, ook dan zult u spoedig borden tegenkomen.

Omgeving:
Het Borgerswold is een park gelegen in de Groningse Veenkolonien. De route doorkruist het Borgerswold, het sportpark de Langeleegte en de villawijk Langebosch in Wildervank. Het park is in 1917 ontwikkeld als recreatieterrein voor de inwoners van de Groninger Veenkolonien. Het park dat zeer water en bosrijk is heeft een oppervlakte van 450 hectare, waarvan 100 hectare water. Omdat het park een recreatiefunctie heeft is er naast gelegenheid voor vissers, ruiters, wandelaars, schaatsers, zwemmers, waterrecreatie en kleine sportvelden een mountainbike route aangelegd.

Aard van de route:
De mountainbike route in en om het Borgerswold heeft een totale lengte van 23 kilometer. Die afstand is behaald door de vele bochten in het park zelf en de langere rechte stukken over de Langeleegte en Langebosch/ Wildervank.

De lussen Langebosch/ Wildervank en Langeleegte kunnen eenvoudig achterwege gelaten worden, zie daarvoor ook de kaart. Als je dat doet heb je een supertechnische, smalle en uitdagende route over van circa 14 kilometer, iets wat je wellicht niet verwacht in de vlakke en kale Veenkoloniën. Je duikt van het een smalle paadje in het andere, en je komt verrassende hoogteverschillen tegen. Af en toe is de route zelfs spectaculair te noemen, zoals de steile afdaling aan de noordkant van de route bij de vuilstort of de afdaling waar je met hoge snelheid door een sloot zoeft.

Het grootste deel van de route is gemaakt voor de technische rijders onder ons of voor diegene die dat wil worden. De meeste paden zijn gemaakt voor de mountainbiker, maar houdt op de grotere paden rekening met andere bezoekers van dit recreatiepark.

Extra:
Plattegronden van het Borgerswold zijn verkrijgbaar bij de Gemeentewinkel, VVV/ ANWB Veendam en het Toeristisch Informatie Centrum.

Onduidelijkheden in de route door het ontbreken van routeborden, kunnen worden gemeld via de website.

Meer informatie over deze vaste ATBroute,
en over alle andere vaste ATBroutes in Nederland, vind u op de site van:
www.mtbroutes.nl

Terug naar overzicht