Wandelroute Rondje Oss (stadswandeling)

Lengte: 5 km, datum gepubliceerd: 29-10-2008Download deze route
De wandelroute biedt een aantal voor het stadsbeeld en/of de historie belangrijke panden, herinneringen aan het rijke industrieel verleden, voorbeelden van stadsvernieuwing waarbij oude fabriekscomplexen hebben plaats gemaakt voor woningbouw en voorbeelden van moderne kantoorarchitectuur. Bovendien maakt de wandeling u attent op een aantal prachtige bomen, de moeite waard vanwege ouderdom, monumentale verschijning of beeldbepaling.

Bezienswaardigheden uit de eerste eeuwen van de stad zelf zijn schaars. De stad Oss is, in het Brabants-Gelderse grensgebied gelegen, vaak belegerd en bovendien in 1751 bij een grote brand grotendeels in de as gelegd. U zult daarom "helaas" in de stad Oss geen stadspoorten, grachten en middeleeuwse panden aantreffen.
Toch hebben een aantal gebouwen, straten en pleinen herinneringen bewaard aan andere tijden of gebeurtenissen die voor Oss van belang zijn geweest. Een rondje Oss voert u daar langs. Op een groot aantal bijzondere gebouwen of plaatsen treft u een (bruin) informatiepaneel aan dat u meer vertelt over de achtergronden.
De stadswandeling is 4,5 km lang en vergt, rustig lopend, ongeveer twee uur. De route biedt verschillende mogelijkheden voor een pauze, op een bankje of op een terras.

Terug naar overzicht